sobota 13. června 2015

24 hodin s Vodafone Smart Prime 6

Po cca jednom dni používání tohoto mobilu přišly první poznatky.

Při této cenové kategorii nelze očekávat display s Gorilla Glass. Je tedy nezbytné, tedy jak pro koho, opatřit mobil ochrannou folií.
Tu ale na na pobočce Vodafone zrovna neměli (i ten mobilní telefon je docela nedostatkové zboží). Zakoupil jsem tedy nějaký univerzál a velikost si ostřihl.
Ani po nalepení se reakce na dotyk nijak nezměnil a telefon reaguje stále velmi dobře.

Velice mě zajímala situace, kdy bude na telefonu několik kapek vody. U Samsung Wave s tím byl docela problém.
Ani v této situaci mobil nijak neváhá a s přehledem s ním můžete stále pracovat. Pokud tedy na displayi nebude nějaké značné množství vody. S tím už, logicky, má trochu problém (např. u psaní sms vyhodnotí jiné písmeno - typicky to vedle).

Téměř čistý Android Lillipop ve verzi 5.0.2 je také plus. Žádné trial a free hry nebo přemrštěné množství aplikací výrobce atp.
Po zakoupení je od "výrobce" pouze "Můj Vodafone" a Vodafone Protect. Poslední zmíněný program slouží ke vzdálenému vyhledání mobilu popřípadě jeho zablokování. Alternativ je samozřejmě více a nikdo vás nenutí tuto aplikaci používat.

Fotoaparát je opravdu dobrý a fotografie jsou běžně použitelné. Jenom zamrzí nemožnost ukládání fotografií na SD kartu. To mi osobně velice vadí. Pokud ale víte, jak toho docílit, podělte se prosím v komentáři.
Prozatím jsem to "vyřešil" ručním kopírováním fotek a videí na SD kartu.

Vodafone uvedl, že oprava této chyby bude v další aktualizaci firmwaru. A ta přišla!

Notifikační dioda je velmi dobře viditelná, ale přitom neoslňuje (konečně, dioda nemá modrou barvu!)

Mobil obsahuje akumulátor 2500 mAh. Při běžném provozu vydrží na cca jeden až dva dny. Při vypnuté WiFi a rozumném použití si myslím i tři dny.

Vodafone Smart Prime 6 obsahuje 8 GB paměti. Pro Android Lillipop je to dostatečná velikost (při 4 GB by to bylo velice málo). Samozřejmě by větší paměť neuškodila, ale za tuto cenu...
Po aktualizacích Android vám z počátečních 5GB místa pro uživatele sníží na cca 3GB :-/

Automatické nastavení jasu displaye podle okolního světla reaguje a nastavuje velmi dobře, alespoň pro mne.

Po spuštění telefonu zbývá v RAM přes 0,5 GB paměti. To je dostatek RAM i na další spuštěné aplikace. Telefon se při používání nezasekává ani nijak "nezadýchává".
To ale po tak krátkém zkoušení je těžko hodnotitelné. Je to ale dobrý základ pro zhodnocení používání po x týdnech nebo měsících.

Další zkušenosti a zjištěné problémy a případně jejich řešení najdete na http://androidforum.cz/vodafone-smart-prime-6-5-hd-ips-8-1-gb-sp-410-lte-5-0-t65618.html

4 komentáře:

  1. Další zkušenosti a zjištěné problémy a případně jejich řešení najdete na http://androidforum.cz/vodafone-smart-prime-6-5-hd-ips-8-1-gb-sp-410-lte-5-0-t65618.html
    Pavel

    OdpovědětVymazat
  2. Tak nevím. Po připojení k nabíječce se sám od sebe dost často restartuje. Občas se připojí k wifi, ale nedokáže komunikovat: má klidně plný signál, ale vedle něho vykřičník, ostatní telefony fungují bez problémů. Dost často se také tváří jako připojený k síti, ale přitom se na něj nejde dovolat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkusil bych hard reset (někde na fóru koloval příspěvek, že telefon asi po třech hard resetech začal správně fungovat)... popřípadě reklamace... ta je prý rychlá a bez problémů

      Vymazat
    2. Aha, díky za zmínku, máme stejný problém, telefon se tváří, že je připojený k síti, ale nelze se na něj dovolat, ano volat ven. Občas pomůže restart, nebo manuální znovu přihlášení k síti. Dneska už teda nepohlo ani to. Takže jde k reklamaci. :(

      Vymazat